Konferencja Społeczeństwo i Nauka 2024: ,,Mosty – historie, dialogi, wizje”

Coroczna konferencja, to najważniejsze spotkanie przedstawicieli centrów nauki, muzeów techniki, organizacji i firm. Na program wydarzenia składają się wystąpienia plenarne, sesje tematyczne oraz warsztaty poświęcone aktualnym tematom związanym m.in. z popularyzowaniem nauki. Gospodarzem tegorocznej edycji konferencji Społeczeństwo i Nauka 2024: ,,Mosty – historie, dialogi, wizje”, która odbędzie się w dniach 12-14 listopada, jest Centrum Edukacji Ekologicznej ,,Hydropolis” we Wrocławiu.

KOSZTY UDZIAŁU:

• Prekonferencja i Konferencja:
    • członkowie SPIN – 500 zł (brutto)
    • pozostali uczestnicy  – 650 zł (brutto)
  • Konferencja:
    • członkowie SPIN – 450 zł (brutto)
    • pozostali uczestnicy – 600 zł (brutto)

KONFERENCJA SPOŁECZEŃSTWO I NAUKA 2024: ,,MOSTY – historie, dialogi, wizje”, 12-14 LISTOPADA 2024

Budowane są nie tylko z kamienia czy stali, ale również z empatii, zrozumienia i szacunku. Mosty to jedna z wizytówek Wrocławia i właśnie w tym mieście spotkamy się w dniach 12-14 listopada, by porozmawiać o mostach między nauką a społeczeństwem, które pomogą stworzyć społeczeństwo świadome i otwarte na wyzwania przyszłości, gotowe do słuchania siebie nawzajem i zdolne do znalezienia porozumienia.

Współczesne społeczeństwo jest spolaryzowane nie tylko pod względem ekonomicznym, ale również społecznym. Różnimy się fundamentalnie w sposobie postrzegania rzeczywistości, co często prowadzi do wzajemnego negowania naszych perspektyw i izolacji w swoich bańkach informacyjnych. Jeszcze bardziej niepokojące jest to, że przyzwyczailiśmy się do tego stanu rzeczy. Dialog, także międzypokoleniowy, nie jest traktowany poważnie, a fake newsy nie budzą już w nas oburzenia. Naszym zadaniem, jako osób zajmujących się komunikacją i popularyzacją nauki, jest inicjowanie dialogów i podejmowanie trudnych tematów.

Zapisy odbywają się poprzez wypełnienie formularza: https://forms.office.com/e/Rk6xtbFEU3. Po przesłaniu danych otrzymają Państwo zamówienie, na podstawie którego będzie można uiścić płatność za wydarzenie.

OFERTA DLA SPONSORÓW

Zapraszamy do udziału w tegorocznej Konferencji Społeczeństwo i Nauka: ,,Mosty – historie, dialogi, wizje” w charakterze partnera i wystawcy w ramach biznes bistro. Będzie to niezastąpiona okazja do networkingu, dzielenia się swoimi doświadczeniami i prezentacji swojej oferty zarówno dla instytucji już działających, jak i tych dopiero w fazie powstawania.

Serdecznie zachęcamy do współtworzenia XV edycji Konferencji poprzez wybranie jednej z dwóch opcji współpracy. Uprzejmie informujemy, że liczba stanowisk jest ograniczona.

1. PAKIET PARTNERSKI

• 13-14 listopada, przestrzeń w strefie wejścia Hydropolis o powierzchni ~3,5 × 2 m2
  • dostęp do prądu
  • udział 2 osób w konferencji oraz wydarzeniach towarzyszących