Trwa nabór zgłoszeń na NOCTURN! Zapraszamy do współtworzenia programu Konferencji Społeczeństwo i Nauka 2024: ,,Mosty – historie, dialogi, wizje”

KonferencjA Spoleczenstwo i Nauka 2024 Mosty – historie dialogi wizje 1024x536 Trwa nabór zgłoszeń na NOCTURN! Zapraszamy do współtworzenia programu Konferencji Społeczeństwo i Nauka 2024: ,,Mosty – historie, dialogi, wizje”

W ramach tegorocznej konferencji przewidzieliśmy pokazy, wystąpienia oraz prezentacje pod rozgwieżdżonym niebem w trakcie NOCTURN w dniu 13 listopada 2024 roku w Centrum Historii Zajezdnia. Do dyspozycji będzie scena oraz przenośne planetarium. Zapraszamy również do nadsyłania zgłoszeń do tej części wydarzenia.

KIEDY I GDZIE ODBĘDZIE SIĘ KONFERENCJA?

W tym roku spotkamy się we Wrocławiu (Hydropolis) w dniach 12-14 listopada 2024. Zgłoszenia na NOCTURN dotyczą godzin wieczornych w dniu 13 listopada 2024.

JAKIE PROPOZYCJE MOŻESZ ZGŁOSIĆ?

W ramach zgłoszeń na NOCTURN mamy pełne pole do popisu. Mogą to być pokazy popularnonaukowe, wystąpienia, stand-upy, koncerty itp. Możesz działać indywidualnie lub zespołowo.

Ponadto, w przenośnym planetarium odbędzie się kreatywna zabawa. Zgłaszając się, otrzymasz trzy gwiazdozbiory. Twoim zadaniem będzie przedstawienie niekonwencjonalnej historii łączącej te fragmenty nieba. Do dyspozycji będą standardowe rysunki, linie i granice. Dodatkowo możesz przygotować dwie uzupełniające grafiki.

JAKIE SĄ WYMAGANIA?

Czas trwania pokazu musi mieścić się w przedziale 10-20 minut.

JAK PRYGOTOWAĆ PROPOZYCJĘ SESJI I WYSŁAĆ ZGŁOSZENIE?

1. Przeczytaj informacje na stronie internetowej oraz zapoznaj się z zasadami i formularzem zgłoszeniowym.

2. Zbierz zespół osób lub działaj indywidualnie w zależność od pomysłu.

3. Do 31 lipca 2024 r. wypełnij formularz zgłoszeniowy dotyczący NOCTURN, który jest dostępny:  T U T A J

JAKIE SĄ TERMINY ZGŁOSZEŃ I WYBÓR PROPOZYCJI POKAZÓW?

• do 31.07 – nadsyłanie zgłoszeń
  • do 4.09 – decyzja Komitetu

MASZ PYTANIA?

Więcej informacji o naborze dowiesz się od Damiana Jabłeka, Członka Komitetu Programowego: damian.jableka@planetarium.edu.pl.

ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU W KONFERENCJI  I WSPÓŁTWORZENIA JEJ PROGRAMU.

DO ZOBACZENIA WE WROCŁAWIU!